Vill du följa med till Oum El Banine i höst?

OEB

I höst finns möjlighet för den som vill att följa med till Agadir och besöka Oum El Banine och systerorganisationen Ahddanes arbete för kvinnors och barns rättigheter i Marocko. Ni är många som har donerat till Oum El Banine under lång tid och som på olika sätt har stöttat verksamheten – eller som kanske funderar på att börja göra det. Ni är varmt välkomna att följa med på en intressant resa.

Den första veckan i november tänkte jag befinna mig i Agadir – och ni är välkomna att följa med för att träffa mödrar, barn, personal och Mahjouba Edbouche, kvinnan som startade Oum El Banine och Ahddane. Eftersom det är omkring v 44 och höstlov hoppas jag att datumen passar för många. Barn är väldigt välkomna att följa med.

 

Datum

Avresa Kastrup – Agadir: 29 oktober, 1 november, 4 november eller 5 november

Hemresa Agadir – Kastrup: 4 november, 5 november eller 8 november

Avresa Arlanda – Agadir: 27 oktober, 31 oktober eller 3 november

Hemresa Agadir – Arlanda: 3 november, 7 november eller 10 november

Välj de dagar och flighter som passar er bäst, en långweekend eller kanske en hel vecka. Ovanstående datum finns direktflyg Kastrup-Agadir och Arlanda-Agadir. Flygbolagen som flyger direkt är Norwegian respektive Air Arabia. Sök på deras hemsidor efter flighter. Biljetterna är ännu väldigt billiga, ca 650 kr – 1300 kr enkel väg, så passa på och gör en tidig bokning.

För den som vill flyga till Marrakech finns fler alternativ med samma flygbolag (ca 4 timmars hyfsat bekväm bussresa från Agadir).

DSCF4462-1

Förslag på program

Måndag 30 oktober, torsdag 2 november och måndag 6 november: Besök hos Oum El Banines mottagningscenter för hjälpsökande kvinnor och daghemmet för de ensamstående mödrarnas barn 0 – 3 år.

Tisdag 31 oktober, fredag 3 november och tisdag 7 november: Besök hos Oum El Banines kvinnohem – ett skyddat boende för höggravida och nyförlösta kvinnor och deras bebisar.

Onsdag 1 november, lördag 4 november och onsdag 8 november: Besök hos Ahddane, Oum El Banines systerorganisation som också drivs av Mahjouba Edbouche. Ahddane ligger i Dcheira utanför Agadir. Det är ett socialt utsatt område och Ahddane driver mottagning för hjälpsökande kvinnor och daghem för de ensamstående mödrars barn 0 – 4 år.

Välj vilka dagar ni vill följa med på besök, kanske vill ni besöka något ställe flera gånger? Välj precis som ni vill och som funkar med era flygtider. Varje besök tar ca 3 timmar och sker antingen förmiddag eller eftermiddag.

Övrig tid

Det är ingen gruppresa som är planerad in i minsta detalj, utan välj precis vad ni själva vill göra. Ha semester, strosa på stranden, shopping på marknaden (Souk al Had), besöka surfbyar som Taghazoute utanför Agadir, åka till Marrakech och/eller på egen hand besöka Oum El Banine och Ahddane flera gånger, kanske hjälpa till i daghemmet under en dag?

Jag kommer att befinna mig i Agadir under hela tiden, men arrangerar inte utflykter eller liknande (och kommer antagligen att ha en del jobb att göra vissa tider). Däremot kan jag gärna ge praktisk info och tipsa om aktiviteter, restauranger, och platser att besöka för den som vill. Temperaturen vid den här tiden på året är 20 – 30 grader och det är (nästan) alltid sol.

Hotell i Agadir

Det finns många hotell att välja på i Agadir, i väldigt olika prisklasser. Billigare vid tidig bokning (många är också avbokningsbara utan kostnad) Se t ex ww.booking.com för mer information. Några förslag:

Hotel Ibis – enkla men bra rum, prisvärt, fin trädgård med pool, fem minuters promenad från Oum El Banines daghem och Souk al Had (marknaden). Adress: Rue Abderrahim Bouabid.

52732912

Hotel Ibis     

Hotel Timoulay & Spa – lite finare hotell, stor frukostbuffé, stor pool, promenadavstånd till stranden, lite längre till annat (men taxi är väldigt billigt). Adress: Cité Founty F6 Baie Des Palmiers.

3926783

Hotel Timoulay & Spa

Önskan

Ta med bebis/kvinnokläder och andra förnödenheter

Att checka in ett bagage (20 kg) kostar ca 200 kr enkel väg. Om du har möjlighet att samla in bebiskläder, kläder till kvinnorna, filtar, handdukar och andra förnödenheter och ta med är det varmt välkommet. Det finns inga pengar i Oum El Banines eller Ahddanes budget till sådana inköp. Alla gåvor mottages tacksamt. Begagnat går jättebra, bara det är helt och rent.

Vill ni göra inköp på plats för att stödja Oum El Banine och Ahddane?

Om ni har möjlighet att ge en penninggåva eller vill göra inköp på plats av matvaror, blöjor, mjölkpulver, bindor och/eller hygienartiklar finns möjlighet till det också. Jag följer med/guidar till bra ställen för detta för den som vill.

Frågor och mer information

Om du är intresserad av att följa med, meddela mig detta. Ett mer detaljerat program och information kommer längre fram till den som är intresserad. Till dess, följ oss gärna:

Här på bloggen: www.oumelbanine.net/blogg Hemsida: www.oumelbanine.net, Facebook: Oum El Banine Agadir Instagram: Oum El Banine _ Ahddane

VÄLKOMNA!

Jennie Silis

kontaktperson i Sverige för Oum El Banine och Ahddane

jennie.silis (a) gmail.com, tel: 0736-570833

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *