Kontakt och föreläsningar

OEB

Kontakt

Syftet med denna hemsida är att sprida information om ogifta mödrars situation i Marocko och att stödja Oum El Banine i deras arbete för kvinnors och barns rättigheter. Bakom hemsidan står jag, Jennie Silis, som är Oum El Banines koordinator i Sverige. Som en del av min utbildning – programmet Fred, Konflikt och Internationella Relationer på Malmö Högskolas enhet för Globala Politiska Studier – gjorde jag under våren 2007 praktik på Oum El Banine i Agadir. Arbetet har sedan fortsatt genom informations- och översättningsarbeten, föreläsningar och nätverkande.

För mer information, kontakta mig på: info@oumelbanine.net

(På grund av sjukdom är det möjligt att svaret dröjer något, vilket jag ber om förståelse för)

Följ oss gärna i sociala medier:

Facebook: Oum El Banine Agadir

Instagram: Oum El Banine _ Ahddane

 

Föreläsningar

Vill du veta mera om Oum El Banines arbete och/eller om situationen för kvinnor i Marocko? Jennie Silis föreläser på detta tema på skolor, högskolor, för föreningar eller andra intressegrupper. Föreläsningarna skapas efter önskemål. Exempel på teman som kan behandlas är: kvinnors rättigheter i Marocko, begrepp som traditioner, lagstiftning, makt, sexualitet och heder och även Oum El Banines praktiska arbete för att hjälpa kvinnor och barn. Föreläsningarna ger en bred faktagrund och det finns även möjligheter till diskussion.

Frågan om marockanska gatubarn i Sverige har aktualiserats under de senaste åren. För att kunna förstå denna situation – från vilka förhållanden dessa unga kommer – och därmed också få en förståelse för hur problematiken skulle kunna lösas är det viktigt att även prata om kvinnors livsvillkor i Marocko. Vad är det som gör att barn hamnar på gatan? Även med denna ingångsvinkel är det möjligt att formulera föreläsningar.

Föreläsningar och kurser har tidigare hållits på exempelvis institutionen för Globala Politiska Studier på Malmö Högskola, Lunds Universitet, Göteborgs Universitet, Utrikespolitiska Studentföreningen vid Linköpings Universitet, Utrikespolitiska föreningen vid Lunds Universitet, Molkoms Folkhögskola, Österlens Folkhögskola, Amnestyakademin, olika gymnasieskolor, på konferenser arrangerade av Länsstyrelsen mm.

Övrig kontaktinformation

För direktkontakt med Oum El Banines ordförande och grundare Mahjouba Edbouche, skicka ett e-mail till: edbouche51@gmail.com (endast franska eller arabiska)

Besöksadress: hörnet av Rue Oued Ziz – Avenue El Mouquaouama (nära souken), Quartier Industriel, Agadir, Marocko.

Telefon: (+212) (0) 5 28 82 08 66
Fax: (+212) (0) 28 82 32 75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *